Laturi ei toimi

Kytke kannettava tietokone eri pistorasiaan. Irrota kannettava tietokone, odota muutama minuutti ja kytke se sitten pistorasiaan eri seinässä tai huoneessa. Jos läppäri latautuu toisessa paikassa ollessaan kytkettynä, ongelma ei todennäköisesti johdu tietokoneestasi tai laturista.

Varmista, latautuuko kannettava tietokone katsomalla latausmerkkivaloja. Useimmissa läppäreissä on jossain kohtaa laitetta valo, joka osoittaa, onko se kytketty virtaan. Joskus valo voi olla näppäimistön yläpuolella, toisinaan se voi olla laitteen sivulla tai takana. Toisinaan valo voi olla myös laturissa. Jos virtalähde tai itse tietokone tuntuu epätavallisen lämpimältä, odota, kunnes pinta on täysin jäähtynyt, ennen kuin liität sen uudelleen virtaliittimeen. Tarkasta virtalähde. Tarkasta koko virtajohto mahdollisten repeämien, painaumien ja kuluneen eristyksen varalta. Jos huomaat mitään vikoja tai jos virtaliitin on vääntynyt tai haisee palaneelta muovilta, johto todennäköisesti on viallinen. Tuo kannettava tietokone meille ja pyydä kokeilemaan toimivalla laturilla. Jos toinen laturi lataa läppäriäsi, vaihda virtalähde.

Jos käytät uudempaa tietokonemallia, joka tukee USB-C-latausta, varmista, että virtalähde on kytketty oikeaan porttiin kannettavassa tietokoneessa. Tarkista takuusi ennen osien vaihtamista, sillä rikkinäisen virtaliittimen korjauskustannukset saattavat kuulua takuun piiriin.

lataus ei toimi

Tarkista kannettavan tietokoneen virtaliitäntä. Kun virtalähde on liitetty tietokoneeseesi kunnolla, sen ei tulisi heilua tai irrota liitännästä. Jos yhteys tuntuu löysältä, virtaliitännässä saattaa olla taipunut nasta tai koko liitin voi olla löystynyt emolevyltä. Tuo läppäri huoltopisteeseen asianmukaista diagnoosia varten. Taipuneet nastat ja muut virtaliitäntään liittyvät ongelmat ovat mallikohtaisia. Voit etsiä mallisi korjausohjeita verkosta, mutta korjaus vaatii yleensä uuden virtaliitännän ostamista ja sen juottamista emolevylle.

Käynnistä tietokone ilman akkua. Sammuta tietokone, poista akku ja kytke tietokone virtaan. Jos kannettava tietokone ei käynnistynyt akun kanssa mutta toimii ilman akkua, saatat tarvita uuden akun. Jokin muu menetelmä voi myös korjata ongelman, tai akku voi olla tyhjentynyt ja tarvita vaihtoa.

Voit selvittää, onko kannettavan tietokoneen laturi rikki vai ehjä, seuraavien vaiheiden avulla:

Vaihda pistorasia: Kytke laturi eri pistorasiaan, jonka tiedetään toimivan moitteettomasti. Jos kannettava tietokone toimii eri pistorasiassa, laturi todennäköisesti toimii oikein.

Tarkista latausmerkkivalot: Useimmissa latureissa on merkkivalo, joka osoittaa, onko laturi kytketty virtaan ja lataako se kannettavaa tietokonetta. Tarkista, onko merkkivalo päällä tai näkyykö muita indikaattoreita laturissa, kun se on kytketty pistorasiaan ja tietokoneeseen. Jos merkkivalo ei syty tai se ei näytä normaalilta toiminnalta, laturi voi olla viallinen.

Kokeile toista laturia: Jos mahdollista, lainaa tai pyydä käyttöön toinen yhteensopiva laturi samanlaiselle kannettavalle tietokoneelle tai samalta valmistajalta. Kytke uusi laturi läppäriin ja tarkista, latautuuko tietokone. Jos uusi laturi toimii ja tietokone latautuu, alkuperäinen laturi saattaa olla viallinen.

Tuo tietokone huoltopisteeseen: Jos edelliset vaiheet eivät auta selvittämään ongelmaa, kannattaa tuoda kannettava tietokone ja laturi ammattimaiseen huoltopisteeseen. Pystymme testaamaan laturin tarkemmin ja diagnosoimaan, onko se viallinen vai toimiva.

läppärin laturi ei toimi

 

On tärkeää varmistaa, että käytät yhteensopivaa laturia tietokoneesi kanssa ja noudatat valmistajan ohjeita. Viallisen laturin käyttö voi aiheuttaa vahinkoa tietokoneelle.

 

lämpötahnojen vaihto Windows ei käynnisty tietokoneen kokoaminen BIOS päivitys Laturi ei toimi Virtalähteen vaihto tietokoneeseen

 
Suomeksiin English