Kannettavan virtaliittimen korjaus

Mikäli kannettava ei käynnisty lainkaan, akku ei lataudu omalla tai muulla yhteensopivalla laturilla, eikä se suostu käynnistymään ilman akkua pelkällä verkkovirralla, on virtaliitin saattanut vaurioitua.


Läppärin virtaliitin voi rikkoutua tai vääntyä esimerkiksi kun joku kompastuu virtajohtoon ja vääntää liittimen vinoon tai kannettava putoaa lattialle ja virtajohdon liitin painaa kannettavan virtaliittimen pois paikoiltaan. Joissakin kannettavissa liittimen keskipinni palaa poikki ja ulospäin vika ei näy.


Korjaamme ja vaihdamme kannettavien virtaliittimiä. Tervetuloa!

 

Pystyt mahdollisesti varsin helpostikin paikallistamaan vian jo kotona, eikä se vaadi kuin tarkkaa silmää ja pientä varovaisuutta. Esimerkiksi:

  • Palaako latauksesta kertova merkkivalo tietokoneessasi tasaisesti vai syttyykö ja sammuuko se kun virtajohtoa heiluttaa kannettavan virtaliittimessä? Mikäli läppärissä oleva virtaliitin tuntuu selvästi löysältä tai se heiluu, on latausportti todennäköisesti päässyt vääntymään ja rikkoutumaan.
  • Tietokoneessa olevan virtaliittimen nastan kuuluu näyttää suoralta. Mikäli nasta on selkeästi vääntynyt, on se mahdollisesti vaurioitunut.
  • Joskus tietokoneessa oleva virtaliitin voi irrota kiinnityksestään. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin jos virtajohto pääsee painautumaan liian syvälle kannettavaan. Jos painaessa virtajohtoa kiinni tietokoneeseen tunnet pientä mutta selkeää joustavuutta, on liitin voinut irrota kiinnityksistään ja siten vaurioitua.

 

Kaikissa yllämainituissa esimerkkitapauksissa korjaus onnistuu toimestamme. Mikäli olet epävarma vian aiheuttajasta, tule käymään huollossamme ja teemme sinulle arvion.

 

Suoritamme yleisimpiin kannettaviin virtaliitinkorjaukset muutaman arkipäivän sisällä.

 

Ajankohtaista

Juhannuksen aukioloajat

20.6. olemme auki 10-16
21.-23.6. olemme suljettu

HYVÄÄ JUHANNUSTA!

 

Palvelut

Uutiset

19.06.2024