Tietojen palautus

 

Hyviä neuvoja tietojen kadottua

Älä tee mitään, mistä et ole täysin varma tai mikä voi aiheuttaa lisää vahinkoa.

Varmista, että seuraat organisaationne tietojen pelastus- sekä tietoturvamääräyksiä ja että sinulla on valtuudet suunnittelemiisi tiedostojen palautustoimenpiteisiin.

Älä hätäänny
Hätätapauksissa pitäisi aina pysyä rauhallisena. Analysoi tilanne ja keskustele mahdollisista toimenpiteistä organisaationne päättäjien kanssa ennen kuin teet mitään peruuttamatonta. * Pysy rauhallisena, arvioi tiedon palautus tilanne!
Kytke laitteesta virta pois päältä
Tilanteeseen soveltuvat toimenpiteet riippuvat laite- ja ohjelmistokokoonpanosta. Lisäksi on erittäin tärkeä tietää, minkälaiseen lopputulokseen pyritään; onko kyseessä tiedostojen palautus vai sähköisen aineiston tutkinta. Ehkä kaikkein tärkeintä on tietää, mitä todellisuudessa on tapahtunut, onko tiedostot poistettu tarkoituksenmukaisesti, onko tallennusvälineessä fyysinen vika jne. Kaikissa tapauksissa virran kytkeminen pois päältä on järkevintä.

Varmuuskopiointi

 

Ajankohtaista

Palvelut

Uutiset

14.07.2024
Tietokoneeni hajosi, apua tarvitsen nyt, Virheet ja ongelmat, ne vaivaavat yhä yötä. Mutta onneksi on asiantuntija lähellä minua, Korjaten laitteeni, niin se toimii jälleen kerran sujuvasti.