Windows 11 edut ja hyödyt

Windows 11 on Microsoftin käyttöjärjestelmä, joka on seuraaja Windows 10:lle. Se julkaistiin virallisesti lokakuussa 2021. Windows 11 sisältää useita visuaalisia ja toiminnallisia päivityksiä verrattuna edelliseen versioon. Joitakin Windows 11:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat uudistettu käyttöliittymä, keskitetty tehtäväpalkki ja Käynnistä-valikko, parannettu moniajo ja ikkunoiden hallinta, sekä optimoinnit tablettilaitteille ja monille muille päivitetyille toiminnoille.

KANNATTAAKO WINDOWS 11 ASENTAA?

Windows 11:n päivitys voi olla harkitsemisen arvoinen, sillä se tuo mukanaan useita uusia ominaisuuksia, optimointeja ja ulkoasumuutoksia verrattuna aiempaan Windows 10 -versioon. Vaikka aluksi Windows 11:n laitteistovaatimukset herättivät keskustelua, ne eivät ole pakollisia, ja käyttäjät voivat päivittää lähes kaikkiin Windows 10 -tietokoneisiin.

Kannattavuutta punnittaessa, päivittäminen Windows 11:een ei ole välttämätöntä, ja Windows 10 on edelleen hyvä valinta, koska siihen on luvattu tukea vuoteen 2025 saakka. Päivitys kannattaa harkita, jos kaipaa modernimpaa käyttökokemusta ja uusia ominaisuuksia. Turvallisuuden ja tietoturvan näkökulmasta Windows 10 on edelleen varteenotettava vaihtoehto, ja suurin osa ohjelmistokehityksestä suuntautuu edelleen ensisijaisesti Windows 10 -käyttäjiä varten.

 

Uudistunut käyttöliittymä:

Windows 11 sisältää uuden käyttöliittymän, joka on suunniteltu moderniksi ja virtaviivaiseksi. Käyttökokemus on entistä selkeämpi ja käyttäjäystävällisempi.

Parempi tehtäväpalkki:

Tehtäväpalkki on saanut päivityksiä, ja nyt siinä on keskelle sijoitettu Käynnistä-valikko, joka helpottaa sovellusten ja tiedostojen löytämistä.

Microsoft Storen uudistus:

Windows 11 tuo mukanaan uudistetun Microsoft Storen, joka tarjoaa enemmän sovelluksia ja pelejä sekä parannetun käyttökokemuksen.

Virtual Desktops -parannukset:

Virtual Desktops -ominaisuus on parannettu, joten voit nyt luoda ja hallinnoida useita työpöytiä entistä helpommin.

Suorituskyky ja yhteensopivuus:

Windows 11 on suunniteltu tarjoamaan parempaa suorituskykyä ja on entistä yhteensopivampi erilaisten laitteiden kanssa, kuten erikokoisten näyttöjen ja eri laitevalmistajien laitteiden kanssa.

DirectX 12 Ultimate:

Windows 11 tukee DirectX 12 Ultimate -grafiikkateknologiaa, mikä tarkoittaa parannettua grafiikkaa ja pelikokemusta tietyissä peleissä.

Widgets:

Windows 11:ssä on uusi Widgets-ominaisuus, joka tarjoaa henkilökohtaisia tietoja, kuten säätiedot, uutiset ja kalenteritapahtumat, suoraan työpöydällesi.

Snap Layouts ja Snap Groups:

Snap Layouts ja Snap Groups -ominaisuudet tekevät sovellusten ja ikkunoiden järjestelystä helpompaa ja tarkempaa.

Saat ladattua ohjelmiston valmistajan sivustolta.

windows 11

Windows 11:n päivittäminen

vaatii tietyt järjestelmävaatimukset, ja päivitys ei välttämättä ole mahdollinen kaikille vanhemmille tietokoneille. Tässä on joitakin kriteereitä, jotka auttavat määrittämään, onko tietokoneesi päivitettävissä Windows 11:een:

Suorituskykyvaatimukset:

Tietokoneesi on täytettävä tietyt suorituskykyvaatimukset, kuten prosessorin sukupolven, RAM-muistin määrän ja tallennustilan osalta. Windows 11 vaatii yleensä uudemman sukupolven prosessorin, kuten 8. sukupolven Intel Core tai Ryzen 2000 -sarjan AMD-prosessorin.

UEFI-yhteensopivuus:

Tietokoneesi pitää tukea UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) -käynnistystapaa. Monet vanhemmat tietokoneet käyttävät perinteistä BIOS-käynnistystapaa, joka ei ole yhteensopiva Windows 11:n kanssa.

Secure Boot:

Secure Boot -ominaisuuden tulee olla käytössä. Secure Boot varmistaa, että vain luotetut ohjelmistot käynnistyvät tietokoneessa.

TPM

(Trusted Platform Module):

Windows 11 edellyttää TPM 2.0 -moduulia, mikä on turvallisuuteen liittyvä tekniikka.

Jos tietokoneesi täyttää nämä vaatimukset, voit yleensä päivittää Windows 11:een. Voit tarkistaa tietokoneesi yhteensopivuuden suorittamalla Microsoftin tarjoaman PC Health Check -työkalun tai tarkistamalla manuaalisesti järjestelmävaatimukset Microsoftin virallisilta verkkosivuilta.

Laajakaistan asentaminen Tietokoneen asentaminen Ohjelmiston asentaminen Tietoturvan asentaminen Windows asentaminen Windows 11 edut

 
Suomeksiin English

Ajankohtaista

Palvelut

Uutiset

14.07.2024
Tietokoneeni hajosi, apua tarvitsen nyt, Virheet ja ongelmat, ne vaivaavat yhä yötä. Mutta onneksi on asiantuntija lähellä minua, Korjaten laitteeni, niin se toimii jälleen kerran sujuvasti.