Sininen ruutu BSOD

Ohjeet ongelmanratkaisuun sinisen ruudun virheiden osalta Windowsissa, erityisesti Windows 11:ssa ja Windows 10:ssä:

Kun Windows ei käynnisty, BSoD on Microsoft Windows -käyttöjärjestelmän virheilmoitusruutu, joka näytetään, kun järjestelmä kohtaa sellaisen virheen, josta se ei voi palautua. BSoD tunnetaan myös puhekielessä termeillä sininen ruutu tai blue screen. Joskus Windows voi odottamattomasti sulkeutua tai käynnistyä uudelleen vakavan virheen takia, ja saatat nähdä viestin, jossa kerrotaan tämän tapahtuvan tietokoneesi vahingoittumisen estämiseksi. Nämä virheet, jotka tunnetaan sinisinä ruutuina, voivat johtua laitteisto- tai ohjelmistokysymyksistä. Jos lisäsit äskettäin uuden laitteen tietokoneeseesi ennen sinisen ruudun virheen ilmenemistä, voit tehdä seuraavaa: sammuta tietokone, poista laite ja yritä käynnistää tietokone uudelleen.

Bsod-windows-10

Jos sinulla on vaikeuksia käynnistää Windows, voit kokeilla käynnistää tietokoneesi vikasietotilassa. On myös muita vianmääritysvaiheita, joita voit kokeilla, kuten Windowsin päivittäminen uusimpiin päivityksiin, avun hakeminen muista lähteistä tai Windowsin palauttaminen aiempaan aikaan. Jos mikään näistä vaiheista ei korjaa sinistä ruudun virhettä, voit käyttää Sinisen ruudun(BSOD) vianmääritystyökalua.

Nyt puhutaan Sinisen ruudun kuoleman (BSOD) virheestä Windowsin käyttöjärjestelmissä. Se voi ilmetä eri tilanteissa, kuten tietyn päivityksen jälkeen tai laitteisto- tai ohjelmistokysymysten vuoksi. Virhe voi johtua esimerkiksi siitä, että järjestelmä- tai ohjelmistotiedosto ei avaudu, fyysisistä ongelmista kiintolevyssä tai muissa komponenteissa, pölyn estäessä ilmanvaihdon tai viallisesta laiteohjaimesta. Kun näet sinisen ruudun, siinä yleensä näkyy lopetuskoodi, joka voi auttaa vianmäärityksessä.

Jotta selvität virheen aiheuttajan, voit kokeilla muutamia asioita. Tee Google-haku käyttämällä lopetuskoodia (esim STOP 0xC000021A error), käynnistä tietokone uudelleen tai mene vianmääritysmenuun. Lisäksi jos tietokoneesi jäätyy, voit käyttää esimerkiksi WhySoSlow-ohjelmaa ongelman korjaamiseen.

Windows XP_BSOD

Sininen ruutu (BSOD) on järjestelmävirhesanoma, joka ilmestyy hetkellisesti ja aiheuttaa tietokoneen uudelleenkäynnistyksen. On tärkeää ymmärtää virhesanoma ja kerätä siihen liittyvää tietoa. Voit käyttää työkaluja kuten BlueScreenView virheen analysointiin ja hyödyllisten linkkien löytämiseen Microsoftin ohjeisiin sinisen ruudun virheiden vianmäärityksestä. Meiltä saat vinkkejä ongelman diagnosoimiseksi ja ratkaisemiseksi, yleisiä syitä ovat sovellusvirheet, laitteistongelmat ja Windowsin asennusongelmat.

 

Näppäimistö ei toimi Tietokone ei käynnisty Virusten ja haittaohjelmien poisto Sininen ruutu BSOD tietokoneen puhdistus pölystä

 
Suomeksiin English

Ajankohtaista

Palvelut

Uutiset

14.07.2024
Tietokoneeni hajosi, apua tarvitsen nyt, Virheet ja ongelmat, ne vaivaavat yhä yötä. Mutta onneksi on asiantuntija lähellä minua, Korjaten laitteeni, niin se toimii jälleen kerran sujuvasti.