Näppäimistö ei toimi

Näppäimistön oikut voivat syntyä monista eri syistä, mutta onneksi ratkaisut eivät aina vaadi tietotekniikan taikatemppuja. Astutaanpa ensin teknisten seikkojen maailmaan ja tarkastellaan, onko näppäimistöllä kunnon yhteyttä tietokoneeseen tai laitteeseen. Langallisen näppäimistön kohdalla varmista, että USB-kaapeli on liitetty napakasti, kun taas langattoman kaverin kanssa kannattaa vilkaista paristojen tilannetta ja varmistaa, että näppäimistö ja vastaanotin puhuvat sulassa sovussa.

Jos nämä perustoimet eivät tuo toivottua tulosta ja näppäimistö edelleen lakkasi vastaamasta, syynä saattavat olla ajuriongelmat. Kokeile siis päivittää näppäimistön ajuri laitehallinnan kautta tai harkitse ajurin uudelleen asentamista. Jos taas epäilet näppäimistön kärsineen fyysisiä kolhuja, tarkasta se mahdollisten neste- tai pudotusvaurioiden varalta. Vaurioiden sattuessa harkitse näppäimistön vaihtoa.

Ohjelmistopuolella piilevät virheet voivat myös pistää kapuloita näppäimistön rattaisiin. Kokeile suorittaa virusskannaus tai sulkea pois ristiriitaiset ohjelmat, jotka saattavat aiheuttaa konflikteja. Jos kaikki muut konstit on kokeiltu eikä näppäimistö edelleenkään suostu yhteistyöhön, voi olla mahdollista, että itse näppäimistö on joutunut vialliseksi. Tässä tapauksessa harkitse näppäimistön uusimista tai korjausta.

Tässä on joitakin mahdollisia syitä siihen, miksi näppäimistö ei ehkä toimi, ja joitakin ehdotuksia siitä, mitä voit tehdä:

Heikko yhteys

Varmista, että näppäimistö on kytketty oikein tietokoneeseen tai laitteeseen, jossa sen pitäisi toimia. Jos kyseessä on langallinen näppäimistö, tarkista, että USB-kaapeli on liitetty tiukasti. Jos kyseessä on langaton näppäimistö, tarkista paristot ja yhteys näppäimistön ja vastaanottimen välillä.

Ajuriongelmat

Joskus näppäimistö voi lopettaa toiminnan ajuriongelmien vuoksi. Yritä päivittää näppäimistön ajuri laitehallinnan kautta tai asentaa ajuri uudelleen.

Fyysiset vauriot

Jos näppäimistö on vaurioitunut fyysisesti, kuten neste- tai pudotusvaurioiden takia, se voi lopettaa toiminnan. Tässä tapauksessa sinun on ehkä vaihdettava näppäimistö.

Ohjelmistovirheet

Joskus näppäimistö voi lakata toimimasta ohjelmistovirheiden, kuten ristiriitaisten ohjelmien tai virusten takia. Yritä ajaa virusskannaus tai sulkea ristiriitaiset ohjelmat.

näppis rikki

Viallinen näppäimistö

Jos mikään edellä mainituista ratkaisuista ei toimi, on mahdollista, että itse näppäimistö on viallinen. Tässä tapauksessa sinun on ehkä vaihdettava näppäimistö tai korjattava se.

Yleisesti ottaen, jos näppäimistö ei toimi, kokeile seuraavia vaiheita:

  1. Tarkista yhteys.
  2. Käynnistä tietokone tai laite uudelleen.
  3. Tarkista ajuripäivitykset tai asenna ajuri uudelleen.
  4. Tarkista fyysiset vauriot.
  5. Suorita virusskannaus tai sulje ristiriitaiset ohjelmat.
  6. Kokeile toista näppäimistöä tai korjauta näppäimistö.

 

Näppäimistö ei toimi Tietokone ei käynnisty Virusten ja haittaohjelmien poisto Sininen ruutu BSOD tietokoneen puhdistus pölystä

 
Suomeksiin English