Näppäimistö ei toimi

Tässä on joitakin mahdollisia syitä siihen, miksi näppäimistö ei ehkä toimi, ja joitakin ehdotuksia siitä, mitä voit tehdä:

Heikko yhteys

Varmista, että näppäimistö on kytketty oikein tietokoneeseen tai laitteeseen, jossa sen pitäisi toimia. Jos kyseessä on langallinen näppäimistö, tarkista, että USB-kaapeli on liitetty tiukasti. Jos kyseessä on langaton näppäimistö, tarkista paristot ja yhteys näppäimistön ja vastaanottimen välillä.

Ajuriongelmat

Joskus näppäimistö voi lopettaa toiminnan ajuriongelmien vuoksi. Yritä päivittää näppäimistön ajuri laitehallinnan kautta tai asentaa ajuri uudelleen.

Fyysiset vauriot

Jos näppäimistö on vaurioitunut fyysisesti, kuten neste- tai pudotusvaurioiden takia, se voi lopettaa toiminnan. Tässä tapauksessa sinun on ehkä vaihdettava näppäimistö.

Ohjelmistovirheet

Joskus näppäimistö voi lakata toimimasta ohjelmistovirheiden, kuten ristiriitaisten ohjelmien tai virusten takia. Yritä ajaa virusskannaus tai sulkea ristiriitaiset ohjelmat.

näppis rikki

Viallinen näppäimistö

Jos mikään edellä mainituista ratkaisuista ei toimi, on mahdollista, että itse näppäimistö on viallinen. Tässä tapauksessa sinun on ehkä vaihdettava näppäimistö tai korjattava se.

Yleisesti ottaen, jos näppäimistö ei toimi, kokeile seuraavia vaiheita:

  1. Tarkista yhteys.
  2. Käynnistä tietokone tai laite uudelleen.
  3. Tarkista ajuripäivitykset tai asenna ajuri uudelleen.
  4. Tarkista fyysiset vauriot.
  5. Suorita virusskannaus tai sulje ristiriitaiset ohjelmat.
  6. Kokeile toista näppäimistöä tai korjauta näppäimistö.

 

Näppäimistö ei toimi Tietokone ei käynnisty Virusten ja haittaohjelmien poisto Sininen ruutu BSOD tietokoneen puhdistus pölystä
 
Suomeksiin English